Fiara din Hunt – Quercy

Fiara din Hunt – Quercy

O « fiară » misterioasă a semănat panică în Quercy în 1983. Într-o dimineaţă de primăvară, la Hameau – de – Belinac, în apropiere de Livernon Lot, Jean-Paul Carayol s-a dus să-şi vadă cireada de vaci pe păşune, când s-a pomenit în faţa unui animal semănând cu un cerb, care s-a năpustit peste el scoţând un ţipăt prelung, « lugubru », după spusele martorului.

Din fericire, acesta a reuşit să se pună la adăpost şi nu a fost rănit. Mai târziu, el a găsit două vaci moarte şi a descoperit o puzderie de urme. A înţeles că acest animal straniu îi provocase pagubele animale…

Livernon, departamentul Lot, Franţa. Autor foto Thierry46, Wikipedia.
Livernon, departamentul Lot, Franţa. Autor foto Thierry46, Wikipedia.

La 4 iunie, o altă cireadă a fost atacată de « fiară ». Apoi, a fost rândul iepelor (una a fost ucisă). Ţipătul de atac al « fiarei » a fost auzit şi părea asemănător cu mugetul unei vaci. Dar animalul a dispărut la fel de straniu pe cât a apărut. Aparent, era vorba de un cerb. Numai că în regiune nu există cerbi. În plus, cerbii nu atacă vacile şi nici caii. Ei pot deveni agresivi doar în sezonul reproducerii dar nu să ucidă. Nimeni nu a putut indentifica vreodată acest animal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *