S-au descoperit alte 17 piramide şi mii de morminte în Egipt

S-au descoperit alte 17 piramide şi mii de morminte în Egipt

Un arheolog american a făcut senzaţie anunţând descoperirea a şaptesprezece piramide şi a mii de morminte din Egiptul antic prin analizele făcute pe fotografiile obţinute de la un satelit.

Piramida lui Kheops. Credit foto Nina Aldin Thune, Wikipedia.
Piramida lui Kheops. Credit foto Nina Aldin Thune, Wikipedia.

Un mare succes! Sarah Parcak, de la Universitatea din Alabama, a prezentat un ansamblu de descoperiri de o amploare excepţională: localizarea a cel puţin 17 piramide, până acum necunoscute şi a mii de morminte foarte vechi sau de locuinţe.

Descoperirile au fost confirmate prin săpături (în special, două piramide au fost scoase la lumina zilei).

Sarah Parcak a folosit fotografii de la sateliţii americani care zboară la o altitudine de 700 de kilometri şi analizează suprafaţa terestră în infraroşu. Această gamă de lungime de unde vizualizează diferenţele de densitate ale solului, ceea ce poate pune în evidenţă construcţii îngropate. Ea explică faptul că structurile din cărămidă se pot repera pretutindeni bine.

Amploarea descoperirii arată că solul egiptean ascunde încă multe comori şi că fluviul Nil a acoperit multe situri.

Ea mai declară că în 2007, după ce s-a descoperit în acelaşi mod un întreg oraş, urbanizarea a invadat acest sit de interes arheologic pentru totdeauna. Imaginile prin satelit ne vor permite probail de a face săpături înainte de a se distruge construcţiile. Această metodă de cercetare deschide o nouă cale care va completa vederile aeriene, luate de arheologi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *