Bântuit de senzaţia de deja vu

Bântuit de senzaţia de deja vu

Journal of Medical Case Reports a dat publicităţii la 8 decembrie 2014 un caz unic în lume. Este vorba despre un pacient tânăr, un bărbat englez de 23 de ani care trăieşte în permanenţă experienţa unui deja-vu!
Totul a început în 2007, la scurt timp după ce a intrat la universitate. Era afectat de ceva vreme de tulburări anxioase cât şi de tulburări obsesionale de comportament (TOC). Deoarece tulburările lui s-au agravat, a fost nevoit să renunţe la continuarea efectuării studiilor sale universitare.

deja vu1
Acum, el trăieşte experimente frecvente de deja-vu, atât de intense încât a renunţat de a se mai uita la televizor, de a asculta radioul şi de a citi ziarele. Victima trăieşte permanent strania senzaţie că a mai văzut sau auzit ceea ce se prezintă şi că ştie totul. De fapt, repetiţia aceasta propagată la infinit are darul de a-l înnebuni de-a binelea.
Din 2008, cazul lui special este studiat cu o foarte mare atenţie de comunitatea ştiinţifică internaţională de neurologi. Autorul studiului recent publicat conchide că originea acestei tulburări este foarte probabil psihologică. Anxietatea de care suferă tânărul englez antrenează disfuncţionări neuronale în lobii temporali, care îi cauzează tânărului permanenta senzaţie de deja-vu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *