Vom putea să alimentăm direct creierul cu informaţii?

Vom putea să alimentăm direct creierul cu informaţii?

Licenţă BodyParts3D/Anatomography. Sursă Wikipedia.
Licenţă BodyParts3D/Anatomography. Sursă Wikipedia.

Un experiment recent ne face să fim destul de optimişti. Cercetătorii spun că au dezvoltat un simulator care poate alimenta informații direct în creierul unei persoane și să-l învețe noi competențe într-un timp scurt. Ei cred că ar putea fi primii pași în dezvoltarea de software avansat, care va face ca stilul de învățare instantanee gen Matrix să devină realitate.
Cercetătorii de la HRL Laboratories (deținute de Boeing şi General Motors) cu sediul în California, spun că au găsit o modalitate de a stimula învățarea, dar la o scară mult mai mică decât în filmul de la Hollywood.
Ei au studiat semnalele electrice în creierul unui pilot calificat și apoi au introdus datele cu privire la subiecte novice, deoarece au învățat să piloteze un avion pe un simulator de zbor.
Potrivit studiului, publicat în revista Frontiers in Human Neuroscience, s-a constatat că subiecţii care au primit o stimulare a creierului, prin intermediul electrozilor integraţi (stimulare transcraniană la curent direct tDCS), şi-au îmbunătățit abilitățile de pilotare cu o rată de 33% decât un grup placebo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *