Situat în statul american Maryland ( fondat în 1632 de către colonistul englez Cecilius Calvert), Black Hills este cunoscută de mai multe secole ca fiind o pădure blestemată. În secolul XVII-lea, indienii locali refuzau să intre în ea.
În 1630, orașul Fort Calvet avea nevoie de întăriri urgente pentru a putea fi apărat de atacurile efectuate de triburi de indieni. Colonelului Blair i s-a încredinţat misiunea de a găsi o locație ideală pentru a construi un fort şi a pus la punct o expediţie.
Un trib din apropiere a refuzat însă să-l însoțească, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe colonelul Blair de a-şi construi fortul cu același nume, care a devenit apoi orașul Blair.
În februarie 1785, Blair a fost scena unor acuzații grave făcute de mai mulți copii faţă de una dintre locuitoarele sale, o imigrantă irlandeză pe nume Elly Kedward, pe care au acuzat-o de-a fi venit la ei cu scopul de a le fura sângele pentru a-l bea.
Femeia ghinionistă a fost judecată pentru vrăjitorie și condamnată, apoi alungată din sat. Dincolo de această pedeapsă teribilă și dezonoarea la care a fost supusă, oamenii au legat-o pe biata femeie de o căruţă și au abandonat-o în pădure, pe un viscol terifiant.
Câteva zile mai târziu, trei tineri s-au dus în pădure, crezând că o vor găsi pe biata femeie moartă. Odată ajunși acolo, și-au dat însă seama cu uimire că era încă în viață. Apoi au lăsat câinii să se năpustească cu colţii asupra ei, au lovit-o cu picioarele şi cu pumnii, iar în cele din urmă au agățat-o de un copac.
Un an mai târziu, în noiembrie, copiii care au acuzat-o pe nefericită au dispărut fără urmă. Oamenii au plecat în căutarea lor, dar au dispărut şi ei!
Localnicilor le-a fost deodată teamă că se aflau în faţa unui blestem, făcut de biata vrăjitoare, pentru a se răzbuna pe modul în care a fost tratată. Orașul a fost apoi părăsit şi oamenii s-au jurat că nu vor mai pronunţa niciodată numele lui Elly Kedward.
În 1809 a fost publicată o carte intitulată Cult Blair, într-un singur exemplar. Identitatea autorului este necunoscută, dar cartea pare să spună povestea blestemului care a lovit oraşul Blair și să prezinte laolaltă mărturiile localnicilor. Descoperim astfel că vrăjitoarea i-a atacat și ucis pe localnici nu numai în pădure, ci și în oraș. Oraşul Blair a fost redescoperit în 1820, după 40 de ani de abandonare, de către muncitorii feroviari. A fost botezat Burkittville.
Cartea a fost păstrată de Muzeul de Istorie din Maryland până în 1991, după care a fost vândută pentru a intra într-o colecție privată.
În 1824, populaţia orașului a crescut datorată sosirii coloniștilor și a familiilor lor.
În august 1825, o fetiță de 8 ani s-a înnecat pe când orașul sărbătorea primul an prin organizare unui picnic. Mulți martori au declarat că au văzut un braț care a apucat-o pe fată și a tras-o la fundul apei. Trupul său nu a fost găsit. Pe parcursul celor 13 zile care s-au scurs de la dispariția bietei micuţe, apa a avut un aspect ciudat, iar locuitorii au găsit câteva cruci făcute rudimentare …
În martie 1886, a dispărut o altă fetiță, în vârstă de 8 ani. Bărbaţii au fost trimişi în pădurea Black Hills să o caute, acolo unde fata se plimbase. Dar după câteva zile, fetița a reapărut, nu însă şi bărbaţii. Atunci fetiţa a povestit ce i s-a întâmplat: a întâlnit o femeie în vârstă în pădure în timp ce se pierduse. Picioarele necunoscutei nu atingeau solul și fetița, în ciuda unei rețineri inițiale, a fost de acord în cele din urmă să o urmeze la o căsuţă aflată în adâncurile pădurii. Au mers până la subsol și femeia i-a spus apoi că trebuia să plece. Fetița se simţea inconfortabil, îi era frică pentru că afară se făcuse întuneric, dar în cele din urmă a scăpat ca prin minune și s-a întors în oraș.
Oficialităţile urbei au trimis a doua expediție în căutarea bărbaţilor care plecaseră în căutarea fetiței. În apropierea locul unde ea dispăruse, au descoperit corpurile oamenilor din prima expediţie, goale și poziționate în așa fel încât toate trupurile lor formau o pentagramă. Acestea erau conectate prin legături, prezentau simboluri ciudate gravate pe diferite părți ale corpului lor, și în fine intestinele lor erau plasate în centrul cercului.
Speriaţi de ceea ce văzuseră atât de oribil și panicaţi la maxim, oamenii din a doua expediție au alergat repede spre sat pentru a aduce întăriri. La întoarcere, corpurile dispăruseră … dar rămăsese sângele și legăturile ca semne clare că nu visaseră şi că se petrecea ceva ce depăşea puterea lor de înţelegere, un fenomen paranormal.
În 1942, Rustin Parr a dezvălui faptul că a ucis 7 din cei 8 copii dispăruți între 1940 și 1941. Casa lui a fost investigată imediat şi s-a descoperit al optulea copil, care prezenta urme de tortură, însă și simboluri ciudate gravate. Trupurile celor șapte copii uciși au fost îngropați de Rustin și s-a constatat că simbolurile erau similare cu cele care au fost găsite cu câţiva ani mai devreme pe cadavrele bărbaţilor din pădurea Blair.
Rustin a spus că a urmat ordinele unei femei bătrână care îl bântuia şi care i-a ordonat să-i ucidă pe cei șapte copii, dar să-l lase în viață pe al 8-lea și să se predea poliției, după care, l-a lăsat în pace.
Rustin a fost condamnat la moarte și executat. Băiețelul rămas în viață, Kyle Brody, profund traumatizat, a rămas cu sechelele experienţei lui atroce de-a lungul întregii vieți. A adoptat un comportament ciudat, murmura cuvinte de neînțeles, desena simboluri și scria cuvinte necunoscute.
Kyle Brody a fost închis timp de mai mulți ani la Maryland State Institut for the Criminally Insane din Baltimore şi a sfârșit prin a se sinucide în 1971 cu o lingură de lemn ascuțită pe podeaua celulei sale. A lăsat o înregistrare video în care se vede repetând „Never Given” ( Nu se va termina niciodată) și scriând simboluri ciudate.
Mai târziu, în urma unei analize, s-a stabilit că aceste simboluri corespund lui Transitus Fluvii, adică unui limbaj vechi, practicat în vrăjitorie …
După această poveste stranie, s-a făcut în 1999 filmul de groază de mare succes, intitulat The Blair Witch Project.