Minunile făcute de Maria de León Bello şi Delgado

Minunile făcute de Maria de León Bello şi Delgado

Maria Bello de León
Sursă foto: Wikipedia

Maria Bello de León şi Delgado (s-a născut la El Sauzal, Tenerife, în insulele Canare, la 23 martie 1643) era o călugăriță catolică cunoscută sub numele de “Siervita” (Slujitoarea) și “Sora Maria a lui Iisus”. Avea daruri extraordinare, miraculoase care uimeau oamenii.

Atrasă de viața religioasă, a intrat în mănăstirea dominicană Santa Catalina de Siena în San Cristóbal de La Laguna în 1668. Era foarte umilă şi devotată slujirii Domnului.

Maria făcea adevărate miracole și vindecări inexplicabile realizate cu mâinile sale. În plus, extaze, viziuni, levitaţie, profeții, stigmatizări… toate făceau parte din viața sa de zi cu zi.
Călugărița era bună prietenă cu călugărul franciscan Fray Juan de Jesús, dar mai ales cu ultimul pirat Amaro Pargo (cunoscut sub numele de Amaro Pargo), care a văzut multe dintre minunile Mariei. Pentru că piratul avea o mare avere datorată comerţului cu sclavi pe care îl făcea cu negrii din Africa, în urma prieteniei cu Maria şi-a schimbat atitudinea şi a început să facă multe opere de caritate, în special faţă de oamenii săraci.
A murit în mănăstirea în care şi-a desfăşurat activitatea religioasă în 1731. Corpul său este păstrat intact în mănăstirea Santa Catalina de Siena, în orașul San Cristóbal de La Laguna (Tenerife).
În fiecare an, pe 15 februarie (aniversarea morţii sale), corpul ei este expus public într-un sicriu de sticlă pentru pelerinajul masiv de credincioși care doresc să vadă corpul său intact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *