Fiinţe umanoide marine în Marea Caspică

Fiinţe umanoide marine în Marea Caspică

În mai 2005, într-o regiune carese găseşte la sud şi sud-vest de Marea Caspică, un martor, Gafar Gasnof, căpitan de navă, care lucrează pe o şalupă din regiune afirmă, în ziarul iranian Zindagi, că a văzut o creatură stranie înotând în paralel cu vasul câteva momente lungi de timp.

Sursă foto: Wikipedia
Sursă foto: Wikipedia

La început a crezut că era un peşte mare, dar a văzut curând că fiinţa purta păr şi că avea două braţe…
La întoarcerea în Azerbaijan membrii vasului au povestit păţania lor însă nimeni nu i-a crezut. Oamenii au crezut că echipajul a băut…
La scurt timp după interviu, autorităţile au fost asaltate de mărturisirile oamenilor care au văzut şi ei aceste fiinţe stranii.
De atunci, ele sunt observate frecvent în regiune, în special în jurul zonei vulcanice de la Babolsera, puţin după ce s-a intensificat producţia de petrol. De formă umanoidă, aceşti „oameni ai mării”ar măsura între 1,65-1,68 m, ar avea aer robust şi stomac proeminent. Picioarele şi mâinile lor sunt palmate, pielea este foarte palidă. Părul este negru spre verzui. Aceste fiinţe ar avea picioarele şi braţele mai grele decât ale noastre… Unele legende vechi iraniene vorbesc de „Stăpânul mării şi râurilor”. Alte istorii povestesc că asemenea creaturi ar purifica apa. Legendele sumeriene vorbesc de oamenii peşti care i-ar fi învăţat pe oameni să scrie.
În regiunea dintre oraşele Astara şi Lenkoran, mulţi martori au văzut aceste creaturi misterioase. Dar se pare câ nu ar fi numai una, ci că ar exista mai multe colonii în regiune.
Pescarii au declarat că de ceva timp, a început să lipsească peştele. Poate că efectuând aceste foraje, oamenii au scos din apă şi altceva în afară de aurul negru….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *