Pericolele spiritismului

Pericolele spiritismului

Trebuie să ştiţi că studiul lumii invizibile necesită multă înțelepciune și perseverență. Lumea invizibilă este, la o scară mai largă, reproducerea, dublura lumii terestre. Acolo, ca şi aici, adevărul și știința nu sunt împărtășite de toți. Care sunt însă pericolele spiritismului?
Spiritele superioare se manifestă numai în cazul în care prezența lor ar putea fi utilă și ar putea facilita îmbunătățirea noastră.
Ori de câte ori pot, aceste spirite se întorc la mediile care le-au interesat şi continuă, în ciuda distanței, de a le asigura protecție.
Spiritele inferioare sunt incapabile de aspiraţii înalte, se complac în atmosfera noastră şi se amestecă cu viețile noastre. Sunt preocupate doar de ceea ce le captivează gândurile în timpul existenței corporale, participă la distracția sau munca oamenilor faţă de care se simt unite prin similitudini de caracter sau prin modele.

ouija
Uneori, ne domină și chiar ajung să-i subjuge pe cei slabi, care nu pot rezista influenței lor.
Aşadar, este nevoie de o mare prudenţă pentru a comunica cu lumea invizibilă. Binele și Răul, adevărul și eroarea se amestecă și se disting unul de altul. Este nevoie să cunoşti toate revelațiile, toate învățăturile, dar să faci şi dovada unei judecăţi acerbe, punctuale. Pe acest teren misterios nu te poţi aventura decât pas cu pas.
Pentru a alunga influențe rele, pentru a îndepărta hoarda de spirite rele sau ușoare, este suficient de a fi stăpân de sine, de a nu abdica de la dreptul de a controla și de a examina, de a căuta mai presus de orice toate mijloacele de a te perfecţiona în cunoaşterea legilor superioare și în practicarea virtuților. Cel care are o viață dreaptă și care caută adevărul cu inima sinceră, nu are de ce să se teamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *