Oare Americile au fost descoperite de exploratorii romani?

Oare Americile au fost descoperite de exploratorii romani?

Cei mai mulți istorici sunt de acord că navigatorul Cristofor Columb a descoperit America. Numai că descoperirea recentă a unei săbii vechi de bronz lângă Oak Island, în provincia Nova Scotia (Canada) ar putea anula ceea ce ştim şi deocamdată acceptăm.

sabie romana

Acest obiect uimitor a fost găsit în ocean, cu mai mulți ani în urmă de către un pescar și fiul său. Recent, această sabie, care a aparținut pe rând mai multor membri ai familiei marinarului canadian, a ajuns în mâinile fiului său, care a luat decizia de a-l contactat pe cercetătorul J. Hutton Pulitzer.

Omul de știință a efectuat teste și a stabilit că arma datează din epoca romană! A ajuns pe continent adusă de către exploratorii din puternicul Imperiu Roman? Pentru a avea mai multe argumente istorice, va căuta în zona în care sabia a fost găsită lângă o barcă abandonată.

“Epava este încă acolo și nu a fost excavată. Am scanat zona şi ştim exact unde se află, ” a declarat omul de ştiinţă, care consideră că aceasta este “cea mai importantă descoperire făcută vreodată despre cele două Americi.”

Cu toate acestea, în prezent, mulți arheologi se îndoiesc de veridicitatea acestei descoperiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *