Miracolul Mike, cocoşul care a trăit 18 luni fără cap

Miracolul Mike, cocoşul care a trăit 18 luni fără cap

Mike Headless (Mike puiul fără cap în limba engleză) este un cocoș din rasa Wyandotte care a trăit 18 luni după ce i s-a tăiat capul, în 1945. Mulți oameni credeau însă că este vorba despre o farsă și proprietarul lui l-a dus la Universitatea din Utah din Salt Lake City pentru a nega zvonurile. Dar este încă imposibil să se confirme povestea…

 

Povestea a început într-o zi de luni, la 9 septembrie 1945, într-o fermă de fructe în Colorado, când un fermier pe nume Lloyd Olsen a tăiat capul cocoşului său în vârstă de cinci luni și jumătate, Mike, care spre surprinderea tuturor a rămas în viață, cu o ureche și o parte a creierului intactă.

Mike_headless_chicken
Sursă foto: Wikipedia

Imediat ce minunea a devenit cunoscută, un agent pe nume Hope Wade, a încurajat familia Olsen săţl folosească pe Mike ca un obiect de spectacole!
Mike (sau Miracolul Mike) a devenit centrul mai multor spectacole și a apărut în diverse reviste. Oamenii trebuiau să plătească 25 de cenți ca să-l vadă; iar Mike aducea familiei Olsen un venit de 4500 de dolari pe lună, după cum precizează unele articole apărute în The New York Times şi Life.
Asociațiile pentru apărarea drepturilor animalelor s-au plâns și au cerut să se termine cu această mascaradă, pentru ca cocoşul să nu mai sufere.
Mike a murit în martie 1947, în cele din urmă sufocat într-un motel din Phoenix. Dar Lloyd Olsen a refuzat să admită că l-a lăsat să moară şi a susținut că l-a vândut.
Când a murit cocoşul Mike, disperat, fermierul a ucis zeci de pui, în speranța de a vedea măcar unul viu, însă fără succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *