Iisus şi Rasputin – comparaţii

Iisus şi Rasputin – comparaţii

A-i compara pe Iisus Hristos şi Grigori Rasputin Efimovich poate părea o glumă foarte proastă. Cu toate acestea, există multe similitudini între cele două personaje istorice. Ambii au fost vindecători, şi au folosit acest har pentru a stabili influenţa lor. Mai rar, ni se spune, cei doi au vindecat cel puţin o dată de la distanţă.
Ambii au fost pacifişti.
Ambii şi-au şocat contemporanii apreciând vinul.
Fiecare dintre ei ar fi profeţit, şi în special şi-au proorocit moartea, precum şi tragediile oribile care a urmat.
Ambii au demonstrat, în condiţii puternic contrastante, o rezistenţă specială la moarte care i-a surprins pe contemporanii lor.

  • Iisus

Pacifist
A se vedea jurământul aşa-zis al Fericirii (Matei V) şi faimosul “Toţi cei care iau sabia vor pieri de sabie” (Matei XXVI, 52).

Gustul pentru vin
“… Căci Ioan Botezătorul a venit, nemâncând pâine şi nici bând vin, şi ziceţi: Are un demon. Fiul Omului a venit mâncând şi bând, şi ziceţi: este un om mâncăcios şi băutor de vin … “ (Luca VII, 33-34).

Vindecător
“Au venit la Betsaida, şi au adus la Iisus un om orb, pe care l-a rugat să-l atingă. El l-a luat pe orb de mână şi l-a dus în afara satului; şi apoi a început să pună salivă pe ochii lui, i-a strâns mâinile, şi l-a întrebat dacă vedea ceva. El s-a uitat, şi a zis: Văd oamenii, dar îi văd ca şi cum ar fi copaci, şi care merg pe jos. Iisus i-a pus din nou mâinile pe ochi; şi când orbul s-a uitat fix, a fost vindecat, şi a văzut totul clar … “ (Marcu VIII, 22-26)

Vindecare la distanţă
“La Capernaum se afla un ofiţer al regelui, al cărui fiu era bolnav. El a auzit că Iisus venise din Iudeea în Galileea, s-a dus la el şi l-a implorat să coboare şi să-i vindece fiul, care era aproape de moarte. Iisus a spus:. Dacă nu vedeţi semne şi minuni, nu credeţi. Ofiţerul regelui i-a zis: Doamne, coboară înainte ca copilul meu să moară. Du-te, a zis Iisus, fiul tău trăieşte. Şi acest om a crezut cuvântul pe care i l-a spus Iisus, şi s-a dus. Cum deja el coborâse, slugile lui au venind în întâmpinarea  sa, aducându-i această veste nouă: Copilul tău trăieşte. El i-a întrebat la ce oră a început să-şi revină; şi ei i-au zis: Ieri, la ora şapte. Tatăl a recunoscut că la acea oră Iisus ia zis:” Fiul tău trăieşte.” (Ioan, IV, 47-53).

Sursă foto: Wikipedia
Sursă foto: Wikipedia

Profeţia
Evanghelia insistă asupra faptului că Iisus şi-a prezis propria moarte. “Iată, suim la Ierusalim, şi tot ce a fost scris prin proroci despre Fiul Omului va fi îndeplinit. Căci va fi predat păgânilor; vor râde de el, îl vor insulta, îl vor scuipa, şi, după ce îl vor bătea cu nuiele, îl vor omorî… “ (Luca XVIII, 31-32).
Dar este, de asemenea, scris că Iisus a prezis calamităţi teribile, care vor lovi ţara lui patruzeci de ani mai târziu. “Când Iisus a plecat, la ieşirea din templu, ucenicii Lui au venit la el să-i atragă atenţia asupra clădirilor. Dar El le-a zis:Vedeţi toate astea?  Vă spun adevărul, nu va rămâne aici piatră peste piatră care să nu fie doborâtă. “ (Matei XXIV, 1-2). Templul din Ierusalim a fost distrus de către Titus în anul 70.

Trădare
“În timp ce el încă vorbea, iată, Iuda, unul din cei doisprezece, a sosit, şi cu el o gloată mare, cu săbii şi cu ciomege, trimişi de arhierei şi de bătrânii poporului. Cel care l-a trădat le-a dat acest semn: Cel pe care îl voi săruta, este el; vedeţi-l. Imediat, s-a apropiat de Iisus, i-a spus: Bună, rabinule, şi l-a sărutat … “ (Matei, XXVI, 47-50).

Rezistenţa la moarte
În conformitate cu dogma creştină, această rezistenţă este absolută şi veşnică.

  • Grigori Rasputin Efimovich

Pacifist
Rasputin a vrut să se opună declaraţiei Primului Război Mondial, pe când zăcea la pat, la locuinţa sa din Siberia, datorită înjunghierii căpătată de la un fanatic. În una dintre scrisorile sale către ţar, scria la acel moment: “Dragă prietene, eu spun din nou, o furtună teribilă se află pe mizerie Rusia imense şi durere, fără subţierea noapte pe o mare de lacrimi nesfârşite şi în curând de sânge.! Ce trebuie să spun că nu pot găsi cuvintele.? groază de nedescris. Ştiu tot de doriţi de război, chiar şi pe credincioşi, ei nu ştiu că pentru distrugere. Dur este pedeapsa lui Dumnezeu atunci când el elimină inteligenta este începutul sfârşitului Sunteţi Ţarul şi tatăl poporului., nu lăsa nebunii de a câştiga şi de a pierde oamenii şi ei înşişi. Aici, vom câştiga Germania, dar Rusia Când credeţi că nu există nici un martiriu mai mult pustiu în fiecare epocă.? Este scris toate scăldată în sânge Chagrin nesfârşite. Grigori.. “
El a folosit apoi influenta lui (unul mai puţin puternic ar fi spus) pentru a încerca să creeze condiţii de pace.
El a apărat, de asemenea, pe evrei, şi este în special a intervenit pentru a opri pogromuri.

Sursă foto: Wikipedia
Sursă foto: Wikipedia

Gustul pentru vin
Gustul excesiv pentru vin de Rasputin este bine cunoscut, iar unele rapoarte oficiale arată un comportament tipic de un beţiv. Astfel, 09 august 1915, porneşte într-eroul nostru în Tyumen pe vapor, care să ducă, pe râul Tobol, în satul de Prokovskoïé. El se îmbată cu soldaţi în concediu, le invita la masa de prânz la clasa a doua, continuă să bea, să cânte, executaţi poveşti lasciv. Căpitanul a refer doar la faptul că soldaţii lor nu sunt permise în clasa a doua. Rasputin sa se desfasoare departe si cauzeaza o lupta reala. Se ajunge la destinaţie aşa de beat că terenul pe o telega (vagon rusesc foarte rustic). Două fiice, au venit să aştepte pe acasă să ia.
Din nou, în cazul în care starea de ebrietate este ea însăşi banal, aceasta este totuşi excepţională în cineva care pretinde, de asemenea, un statut ridicat de maestru de spiritualitate.

Vindecător
“Spre sfârşitul lunii octombrie 1907, în cazul în care familia imperială sa mutat la căderea în Tsarskoye Selo, Alexis cade joacă în grădină şi se plânge de dureri severe în picior. În constatarea că umflarea distends piele, ţarină Alexandra Fedorovna a fost panicat medici chemat imediat,. nevoie de băi de nămol şi calde nu au fost puse pe băiat în pat. o şansă. În disperare, împărăteasa chemat Rasputin. Ea prima data am sunat pe el pentru a vindeca un membru al familiei imperiale, dar el are deja o reputaţie de vindecător. El a venit la palat la miezul nopţii, aparent impresionat de dimensiunea de intervenţie este de aşteptat -l. Conform obiceiului său, el a inlatura medicamentele recomandate de către practicieni, s’assois la noptiera si sa se roage nu o dată, el n’effleure copilul din mâinile lui. Dar uita-te la el cu atenţie.. meditaţie lui este lung, adânc, tăcut împărăteasa,. nervi tensionat, se abţine de la întreruperea Treptat, Alexis continuă să geme şi se relaxează. Când Rasputin frunze, băiatul este din nou linişte.. A doua zi dimineaţă el edem zîmbi la mama ei. a fost absorbit în sine jurul patului,. plângând rudele miracol. “

Vindecare la distanţă
La data de 02 octombrie 1912, statul a imperiului brusc puţin Alexis. Sângerare internă are loc, la stânga, în regiunile iliace şi lombare. Temperatura se ridică la 39 4 şi 144 pulsul. Durerii cauzate de efuziune sunt atroce. Căutând cea mai bună poziţie în pat, copilul se întoarce pe burtă şi bucle ondulat. Ten palid, cu ochii bulbucaţi, maxilarul lui tremurând, el a gemut la uzura de vocea lui. Medicii spun ca sunt neputinciosi, acestea nu pot interveni fără a risca o hemoragie fatală. 10 octombrie, el a primit riturile ultimul. “Când voi muri, pentru mine ridica un monument mic în parc!” 12 octombrie: telegramă de la ţarină la Rasputin (în Prokovskoie, mai mult de o mie de kilometri).
Fiica cea mare a lui Maria se spune în mesaj. De îndată ce el se ridica, se duce în camera de zi, care expune icoane cele mai venerabile ale casei şi a spus Maria, care îl însoţeau: “porumbelul meu, voi încerca să realizeze cele mai dificile şi mai tainice dintre toate riturile Eu trebuie să reuşească Nu vă temeţi şi nu lăsa pe nimeni …. Poti sa stai daca vrei, dar nu vorbesti cu mine, nu mă atinge.. nu a făcut nici un sunet. Cereri numai. ” Apoi, îngenunchind în faţa imaginilor sacre, el exclamă: “vindece pe fiul tău, Alexis, dacă este voia Ta Dă-i puterea mea, Dumnezeule, că el foloseste pentru recuperarea lui!” În timp ce vorbea, faţa este iluminat de extaz, o sudoare abundenta rulează în jos fruntea şi obrajii. El a gasps, pradă unei dureri de supranatural şi a căzut pe spate pe podea, un picior îndoit, alte rigid. “Părea să lupte împotriva unui agonie teribilă, scria Maria am fost sigur că era pe moarte.. După o eternitate, el a deschis ochii şi a zâmbit. I-am dat o ceaşcă de ceai a băut cu nerăbdare răcit. Unele cateva momente mai tarziu, el a fost din nou el însuşi. ”
El a telegrafiat la împărătesei: “Boala nu este asa de rau cum pare ceea ce medicii nu fac durere..” A doua zi, febra dispare, hematomul începe să se închidă.
(Henri Troyat, Rasputin, Flammarion, 1996).

Profeţia
La 15 decembrie 1916, Rasputin ar fi trimis următoarea scrisoare a ţarului: “Eu prevăd că voi lăsa viaţa înainte de 1 ianuarie vreau să spun poporului rus, la Papa (ţarului), Mama (Czarina) şi. copii, terenuri rus că trebuie să se angajeze. Dacă voi fi ucis de asasini comune, şi în special de către fraţii mei ţăranii ruşi, tu, ţarul Rusiei, va trebui să se teamă de nimic pentru copiii dumneavoastră. Ele domni de secole. Dar dacă eu sunt ucişi de boieri, de nobili, şi ei toarnă sângele meu, mâinile lor vor rămâne murdare cu sangele meu de douăzeci şi cinci ani vor părăsi Rusia.. Creşterea fraţi împotriva fraţilor, se vor ucide unii pe alţii şi ură, precum şi pentru douăzeci şi cinci ani, nu va fi nici o nobilime în această ţară ţarului rus a terenului,. dacă veţi auzi sunetul clopotului care vă va învăţa că Grigori a fost ucis, ştiind că în cazul în care unul dintre dumneavoastră, oricare dintre copiii dumneavoastră nu va trăi mai mult de doi ani, aceştia vor fi ucişi de poporul rus …. “
Profeţia suspect, a inventat după faptul ca multi altii? Acesta a fost raportat, printre altele, de Aron Simanovich, secretar al persoanelor în vârstă evreieşti. Colin Wilson, care se referă, se referă la un istoric britanic bine cunoscut, Sir Bernard Pares, care a văzut un facsimil al scrisorii şi a crezut autentic.
Rasputin a fost asasinat în noaptea de 16-17 decembrie 1916, de prinţul Felix Iusupov.
Ţarul a fost obligat să abdice în februarie 1917.
Tarul si familia sa au fost ucişi 16 iulie 1918.
Războiul civil şi de foamete, şi regimul stalinist feroce şi al Doilea Război Mondial, ar decima poporul rus.
Intarziere anuntata douăzeci şi cinci ani, aparent pentru a marca sfârşitul testului este mult mai dificil de interpretat ca o profeţie: douăzeci şi cinci ani după această scrisoare, aceasta va fi batalia de la Moscova, şi de eveniment neaşteptat în mod clar pozitiv pentru Rusia Cu toate acestea.
Maria, fiica cea mare a lui Rasputin, care a fost apăra memoria lui, a spus ea a avut, de asemenea, auzit predictiilor propria lui moarte (“Timpul meu este aproape”). Fie că este o profeţie în sensul strict şi o previziune realistă, având în vedere duşmanii le-a făcut, de fapt este bine atestat.

Trădare
Rasputin pentru trădătorul a fost, prin urmare, prinţul Felix Iusupov, care pretindea că prietenul său şi l-au invitat la casa lui să-l împuşte.

Rezistenţa la moarte
În orice caz, care se referă la cel mai faimos, cel al criminalului.
Cu printul, un om a cărui patru Marele Duce, Dumei de Stat un deputat şi un medic care se aşteaptă ca o ameninţare la adresa regimului imperial şi Rusia. Yusupov, cu toate acestea, apare numai faţă de victima sa. El este absorbit primul produse de patiserie şi Madeira, care conţin suficient de cianură pentru a anihila un batalion. Doar Cateva minute mai tarziu, Rasputin se plânge de arsuri la stomac. Yusupov, pe punctul de a cădere nervoasă, lasă-l va discuta cu complicii săi într-o altă cameră, a revenit cu un pistol pentru a realiza ceea ce el consideră datoria lui. De a ajunge la mai mare în regiunea inimii, a se vedea colaps. Lazovert, medicul care a furnizat otrava, găseşte moartea. Concediul de cinci ceea ce ei cred ca este un organism care să pună în aplicare planul de mai jos. La un moment dat, Yusupov, puse sub sechestru cu o presimţire ciudată, a revenit pentru a vedea corpul, încă minciuna.
“Şi deodată Rasputin a deschis ochii Îngrozit, Felix vrea să scape, dar picioarele lui cedeze sub el Rasputin era deja în picioare, cu ochii fosforescente, spume la gură, gât plin de strigăte El striga:…”, Felix! Felix “şi graba pe el îl confiscate de gât …”
Prinţul scapă, se alătură prietenii lui. Împreună, ele reveni pe scena tocmai la timp pentru a vedea victima lor pe cale de a reveni la instanţă şi în afara. Unul dintre ei a tras trei focuri, lăstarii ultimul fugar. Cu siguranta acest moment, dar ei cred că este necesar să pummel un baston greu de plumb înainte de a arunca în Neva printr-o gaură în gheaţă. Organismul va fi recuperată de ore mai tarziu, aparent cu inima inca bate. De ceva timp este adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *