Draugr, vampirul nordicilor

Draugr, vampirul nordicilor

draugr_featured

 

În mitologia nordică, un draugr (sau draugr ori aptrgangr în islandeză), este o creatură vampirică, care s-ar putea traduce prin „cel care merge după moarte”. Sensul iniţial este „fantomă”.
Vampirii draugar trăiesc în mormintele lor, păstrând adesea o comoară îngropată cu ei în movila lor. Acestea sunt cadavre animate, spre deosebire de fantome, care au un corp fizic cu abilități fizice similare ființelor vii.
În engleza veche se pare că draugr era dréag (“fantomă, apariție”). Iar în Ţara Galilor, cuvântul dréag sau driug avea semnificația de “semn, meteor”, fiind împrumutat din limba engleză veche sau din nordica veche.
În povestirile cele mai vechi, cei care doreau să scape de un draugar îl decapitau, dar această metodă era în general mai puțin eficace decât cele obişnuite, cum ar fi străpungerea capului lui când acesta dormea sau de a-i scoate trupul (care nu erau niciodată descompus, dar arăta negricios, mai mare și mai gras decât în momentul morții), pentru a- l arde și a-i răspândi cenușa pe un curs de apă curgătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *