Castelul bântuit Muncaster

Castelul bântuit Muncaster

Castelul Muncaster este cunoscut ca fiind una dintre clădirile cele mai bântuite din Marea Britanie. Este amplasat în peisajul montan specatulos de la Lake District şi a fost ridicat în urmă cu aproximativ 800 de ani.
Fundaţiile romane, pe care a fost construit castelul, datează din anul 79 e. n., declară arheologii care au făcut excavări recente. Acesta a fost clădit, extins şi renovat practic în fiecare eră istorică. Castelul a fost oferit familiei Pennington în 1208 şi a reușit să se mențină de-a lungul veacurilor, se zice, datorită “Norocului Muncaster”, un bol de cristal dăruit familiei în 1464 de către Henric al VI-lea. Se spune că, atâta timp cât vasul va rămâne intact, Penningtonii vor trăi în castel. Vasul este şi astăzi intact!
În secolele XVII şi XVIII familia a trăit fericită în castel. În 1783, pentru că exista un un post vacant de pair a fost creat primul Baron Muncaster. El a efectuat renovări extinse şi a cerut să se planteze majoritate copacilor cu lemn de esenţă tare care înconjoară castelul. A fost urmat de fratele său, generalul Lowther Pennington.
Din 1992, mulţi oameni de ştiinţă şi cercetători au încercat să descopere misterul de la castelul Muncaster, dar în zadar. Nimeni nu este în măsură să explice rațional fenomenele paranormale care au loc aici. Cu toate acestea, știm că ele se produc frecvent, în special în sala de tapiserie.
Majoritatea vizitatorilor care au stat în această parte a castelului s-au plâns că au auzit urme de paşi, au obseravat uşi care se deschid singure, au simțit schimbări bruşte de temperatură, dureri în piept semnificative și cineva care i-a lovit în spate. Alții, spun că au auzit copii care strigau și femei care jeleau în toiul nopții. Este important de precizat că sala de tapiserie funcţiona cândva ca o grădiniță. Se pare, de asemenea, că un număr de copii au fost uciși în această cameră.

Muncaster_Castle1
Sursă foto: Wikipedia

Vizitatorii spun, de asemenea, că au fost în contact cu un poltergeist în timpul șederii lor la castelul de la Muncaster. Ei ar fi întâlnit o fantomă care rătăcea şi avea faţa transfigurată. Această fantomă ar fi Mary Bragg, o tânără ucisă și atârnată pe ușa din față a castelului Muncaster de doi tineri beți în secolul al 19-lea, mai precis în 1805.
Alții susțin că au văzut o fantomă fără cap care rătăcea fără țintă. Ar fi vorba de un tâmplar ucis în jurul anului 1600 de către Thomas Skelton, poreclit “Fool Tom”, bufonul castelului în secolul 16-lea. Acesta din urmă ar fi primit ordin de la Sir Pennington, de a-l decapita pe dulgherul care a avut o aventură cu fiica sa Helwise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *