Apariţia Fecioarei Maria în insula Malta

Apariţia Fecioarei Maria în insula Malta

Karmni Grima a fost o țărancă malteză a cărei experiență religioasă mistică a dus la construirea bisericii Maicii Domnului Ta ‘Pinu.

sursa foto Wikipedia
sursa foto Wikipedia

Sa născut în satul Għarb din Gozo, insula soră a Maltei. Părinții ei, Thomas și Antonia erau muncitori săraci care lucrau pe câmpurile situate pe dealurile din apropierea localităţii Ghammar. În fiecare zi, după liturghia care avea loc într-o capelă mică dedicată Preasfintei Fecioare Maria, Karmni mergea să lucreze pe câmp.
La 22 iunie 1883, ca de obicei, trecea prin fața micuţei capele când deodată a auzit o voce misterioasă numind-o: “Vino … vino astăzi. Pentru un an întreg, nu vei fi capabilă să te întrci”.
Karmni Grima, deși îngrozită, a ascultat mesajul acelei voci misterioase și a intrat în capelă. Dintr-un tablou al Adormirii Maicii Domnului situată în capelă, Karmni a auzit o voce spunând: “Recită de trei ori imnuri Marei. Bucurăa-te, în cinstea celor trei zile în care am rămas în mormânt”.
Karmni Grima s-a îmbolnăvit și a putut reveni la capelă numai după ce s-a scurs un an.
Karmni a împărtășit această experiență cu confesorul ei de păcate și cu prietenul și vecinul ei Francesco Portelli. Acesta din urmă i-a spus că a auzit de asemenea voci similare. La scurt timp după aceste incidente misterioase, mama lui Francesco a fost vindecată în mod miraculos prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria. Episcopul Pietru Pace a fost informat cu privire la aceste evenimente și după ce a vorbit cu Karmni și Francesco a ajuns la concluzia că vocea avea origini cerești.
La scurt timp, ştirea s-arăspândit în întreaga Gozo și în Malta iar capela abandonată a devenit curând un altar dedicat Fecioarei Maria.
Mulți oameni au început să organizeze pelerinaje în cinstea Preasfintei Fecioare Maria și să ceară favoruri temporale și spirituale. Acest lucru a determinat autoritățile ecleziastice să construiască un sanctuar care să poată găzdui mulțimile care doreau să viziteze zilnic micuţa capelă.

În ultimii 15 ani din viaţa ei, cu toate că era imobilizată la pat, Grima a simţit o pace interioară şi şi-a acceptat suferințele cu răbdare, pe deplin încrezătoare în voia lui Dumnezeu.

Karmni Grima a murit la 25 februarie 1922. Casa unde a locuit există încă şi acum s-a transformat într-un muzeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *