Anna Katharina Emmerich a îndurat în fiecare vineri patimile lui Iisus

Anna Katharina Emmerich a îndurat în fiecare vineri patimile lui Iisus

Anna Katharina Emmerich s-a născut la 8 septembrie 1774 la Coesfeld (actual în Renania, nordul Westfaliei), în Germania, într-o familie modestă de ţărani.
De mică a fost foarte atrasă de Biserică. Avea o fire bolnăvicioasă. În 1811 a devenit guvernanta preotului Lambert, care a fugit apoi în Franţa.
Curând, Anna a devenit atât de bolnavă încât nu mai putea ieşi din casă. Ea a declarat că în următorii 12 ani a primit stigmatele şi a îndurat în fiecare vineri patimile lui Iisus.

 

Autor Yelkrokoyade. Sursă Wikipedia.
Autor Yelkrokoyade. Sursă Wikipedia.

Conform spuselor ei, viziunile pe care le avea reprezentau evenimente din istoaria creaţiei. Toate acestea au atras curând atenţia opiniei publice şi a Bisericii, care a declanşat o anchetă. La căpătâiul său s-au perindat multe personalităţi şi oameni simpli.
La acea vreme, ea a făcut o minune. O călugăriță bolnavă de tuberculoză severă a plămânilor și a laringelui i-a cerut să intervină pe lângă Dumnezeu și femeia şi şi-a găsit vindecarea într-un mod inexplicabil. Anna a avut, de asemenea, viziuni cu mormântul lui Adam și Eva.
Între 1816 și 1824 poetul Clemens Brentano, aflat la marginea patului său, a scris viziunile dictate de Anna, cu care au umplut 40 de pagini.
Brentano a descris în detaliu scenele și povestiri (în primul rând) din Noul Testament și viața Mariei. Mel Gibson a folosit viziunile Crucii în filmul lui, Patimile lui Hristos.
În 1799, Anna Katharina a simţit durerea coroanei de spini; sângele curgea în fiecare vineri, dar ea a reușit să-l ascundă. În toamna anului 1807, au început durerile stigmatizării la picioare şi mâini, fără scurgeri de sânge sau urme exterioare.
La 25 noiembrie 1812, s-a format o cruce pe pieptul ei; această cruce, care s-a dublat la Crăciun, sângera de obicei, miercuri. În ultimele zile ale anului 1812, cicatricele mâinilor şi picioarelor au devenit evidente iar sângele curgea.
Dar niciun vecin nu a fost martor la aceste stigmate, a declarat Anna Emmerich sub jurământ anchetatorilor ecleziastici.
Prin indiscreția unei surori, care a descoperit rănile mâinilor la 28 februarie 1813, aceste fenomene au ajuns în fine să fie cunoscute în întregul oraș.
Doctorul Dülmen W. Wesener (1782-1832), care a vizitat-o pe bolnavă în scopul de a o “demasca”, a adus mai târziu dovezi impresionante.
La 25 martie, vicarul general Clemens August von Droste-Vischering (1773-1845), viitorul arhiepiscop de Koln, a venit în casa Annei însoțit de doctorul Druffel și de superiorul seminarului Bernard Overberg (1754-1826).
Doctorul Krauthausen, fost medic la mănăstire, a încercat să-i trateze leziunile, dar fără succes; el a fost, de asemenea, însărcinat să o supravegheze medical asiduu pe pacientă.
Anna Katharina Emmerick a decedat la 9 februarie 1824 la Dulmen, în provincia Westfalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *