Blanche de Beaumont a blestemat piraţii

Blanche de Beaumont a blestemat piraţii

Născut în Franța, mai precis în Normandia, frumoasa Blanche de Beaumont a fost angajată la vârsta de șaisprezece ani de către Raymond Chevalier de Nerac, care era foarte îndrăgostit de ea.
Cavalerul a trebuit însă să plece în Noua Franță, în Canada, pentru a lupta cu ferocii indieni iroquois, lăsând-o singură pe Blanche. Numai că aceasta a refuzat să rămână să-l aştepte pe cavalerul ei şi s-a decis să meargă să-l găsească în Lumea Nouă.
Dar nava pe care s-a îmbarcat a fost atacată și cucerită de pirați, iar căpitanul lor s-a decis să se căsătorească cu Blanche, pentru a avea un urmaș nobil. Blanche părea să-şi accepte soarta, însă în ziua celebrării căsătoriei lor, s-a aruncat în apă în fața echipajului stupefiat și a dispărut în adâncul oceanului.

Iroquois
Sursă foto: Wikipedia

În noaptea următoare, nava piraţilor a fost prinsă într-o ceață groasă; când a ieșit din ea, se afla deja în faţa unei stânci uriașe. Echipajul înspăimântat a văzut în partea de sus a acesteia un spectru în care au recunoscut-o imediat pe Blanche de Beaumont.
Aceasta a făcut un blestem asupra piraţilor şi navei lor care s-a transformat în stâncă. Cavalerul de Nerac a fost ucis de temuţii iroquois.
Conform legendei, se spune că atunci când există ceață la stânca Perce, din Golful St. Lawrence în Quebec, se poate zări Blanche de Beaumont care îl caută pe cavalerul de Nerac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *