Antalya

Antalya

Antalya este un mare oraş turistic din sudul Turciei care este astăzi socotit capitala turistică a coastei mediteraneene turce, supranumită „Riviera turcă”.

Vechiul oraş Kaleici se întinde pe flancul unei faleze abrupte unde se află un vechi port. În 2008, populaţia oraşului era de 798.507 locuitori.

 

Coasta Antalyei. Autor Photographer1, sursă Wikipedia.

 

 

De la fondarea sa în anul 150 î.e.n. de către Attal al II-lea, regele Pergamului, care l-a numit Attallia, oraşul a fost mereu locuit. Romanii, bizantinii şi turcii l-au ocupat succesiv, înainte de a cădea sub legea otomană. A fost numit Adalya (sau Adalia).

În Evul Mediu, Antalya era cunoscut sub numele de Satalieh (sau Satalia). Antalya beneficiază de un climat mediteraneean. Iernile sunt blânde şi foarte uscate. Aproximativ 300 zile pe an în Antalya este soare!

Oraşul atrage în fiecare an 250.000 de vizitatori, în mare majoritate europeni. Turismul aici este foarte dezvoltat. Ca obiective majore, există: Templul lui Apollo, Poarta lui Hadrian din marmură, un minaret elegant al moscheei Yivli (1230) care a devenit simbolul oraşului etc. În fiecare an aici se desfăşoară Festivalul filmului din Antalya.

Există foarte multe hoteluri de lux, frumoase cu centre SPA. În oraş se află un centru de SPA, de anvergură internaţională, de thalassoterapie cu o echipă de profesionişti care execută diferite îngrijiri de hidroterapie. Durata medie a unei cure este de două trei zile. Îngrijirile specifice sunt administrate în funcţie de afecţiunea care trebuie tratată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *