Vrăjitoarea Catillon a făcut pact cu diavolul

Vrăjitoarea Catillon a făcut pact cu diavolul

Catherine Repond, numită Catillon, s-a născut în 1663 la Villarvolard, Elveţia şi a fost arsă pe rug pentru vrăjitorie.

Cunoscută în zona sa ca cerșetoare, Catherine a fost acuzată de către ţărani de faptul că le-ar fi blestemat pășunile deoarece refuzaseră să-i dea de pomană.
În timp ce executorul judecătoresc din Corbières se afla la vânătoare, a rănit o vulpe, care a ţipat cu o voce umană. Catherine Repond având o rană similară cu cea a vulpii, executorul judecătoresc era convins că vulpea și Catillon erau una şi aceeaşi.
Convocată în fața executorului judecătoresc pentru a da explicaţii despre rana sa, ea a spus că i s-au tăiat degetele de la piciorul stâng în timpul somnului.

Catherine Repond
Sursă foto: Wikipedia

Femeia a fost imediat închisă. Primul său proces a avut loc în 1731. Torturată, Catherine a recunoscut că a făcut un pact cu diavolul. Al doilea proces al vrăjitoarei a avut loc la Freiburg în acelaşi an şi a durat de la 13 iulie până la 15 septembrie, timp în care Catillon a fost din nou torturată în scopul de a-şi denunța complicii.
La 15 septembrie, Catherine Repond a fost condamnată spre a fi arsă pe rug și executată în aceeași zi.
În 2009, o propunere de reabilitare a Catherinei Repond a fost refuzată de către Marele Consiliu din Fribourg (parlamentul cantonal). Motivul refuzului a fost explicat prin faptul că situația actuală nu poartă răspundere pentru erorile judiciare ale fostului regim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.